Turnkring Blijf Jong vzw

Turnkring Blijf Jong vzw

Sport je fit!!

Tekstvak: Ropeskipping

Ropeskipping is de Amerikaanse term voor “touwtje springen”.  Het is dan ook overgewaaid uit Amerika.  Ropeskipping is ondertussen uitgegroeid tot een ware sport met verschillende disciplines waarvoor ook competities worden georganiseerd.  België staat hierbij mee aan de top in Europa en kan ook in de top 10 meedraaien op wereldvlak.

Ropeskipping is zoals gezegd touwtje springen, maar met nét dat ietsje meer.  Het kan door alle leeftijden uitgeoefend worden, alleen, met twee, met vier of zelfs met een heleboel.  Je leert verschillende trucs na elkaar uit te voeren, terwijl je in een enkel touw of meerdere lange touwen springt.

Ropeskipping stimuleert de coördinatie, bevordert de conditie en is tevens goed voor de vetverbranding.  Het is ook spectaculair, want er komt ook wel wat acrobatiek bij kijken, vooral dan bij de gevorderden.

Wat heb je nodig?

Om aan ropeskipping te kunnen doen, heb je vooreerst een touw nodig of verschillende touwen afhankelijk van de soort discipline die je wil uitoefenen.  De touwen worden dan ook in de club ter beschikking gesteld.  Je kan ook je eigen touw bij ons aankopen indien je dat wenst. 

Als kledij draag je best losse, makkelijk zittende kledij waar je vrij in kan bewegen zoals vb. een T-shirt en een short of joggingbroek.

Aan je voeten doe je best sportschoenen, of iets gelijkaardigs beschermend; best met air in de tippen aangezien je daar eerst de grond mee raakt en de schok opvangt (fitness - aerobic). Vandaar dat loopschoenen minder geschikt zijn aangezien daar de schok in de hiel wordt opgevangen. De schoen heeft best ook een uitsparing achteraan ter hoogte van de enkel, zodat de enkel vrij kan bewegen.

Kids

Volwassenen

 

Fotogallerij ropeskipping